Workshop ondernemen / workshop entrepreneurship in life sciences

 

 

 

 

This workshop follows the design thinking and lean startup methods. Students create avirtual startup and consider all aspects involved in the process. From brainstorm, customer journey, patent status to elevator pitch: it is all included.

 

In een korte workshop van 2 x 4 uur laat ik studenten nadenken over starten met ondernemen en wat daarbij komt kijken. Ik volg daarin de lean startup en thinking by design methodes en heb ruime ervaring met dit onderwijs. Studenten reageren enthousiast op het moment dat ze door hebben dat het starten lang zo ingewikkeld niet is als ze vaak denken! Daarnaast zijn er in de life sciences best veel jonge mensen die meer feeling voor commercie en ondernemen hebben dan voor een loopbaan in het laboratorium. Het is mooi om deze groep met een stukje onderwijs te kunnen bedienen in de bachelor of master fase. De workshop wordt beëindigd met een elevator pitch.

Workshop big data in biology

Analysis of big data in biology is gaining more and more importance. This workshop is focused on working with big data files. We work on genomics and proteomics data. A practical workshop.

 

In de biologie vindt een grote omwenteling plaats naar steeds grotere databestanden en het analyseren daarvan. Ook niet bioinformatici zoals biologen en moleculair biologen moeten uit de voeten kunnen met uitgebreide datafiles die experimenten leveren.

In deze workshop laat ik studenten kennismaken met het gebruiken van tools als Galaxy voor sequencing data en Mascot voor het analyseren van massa spectrometrie data. Verder nemen we een kijkje in Ensembl en bespreken we kort maatschappelijke zaken die samenhangen met big data. Het programma neemt een dag in beslag.